Фахівці Кам’янської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості провели ряд зустрічей з місцевими керівниками установ і організацій та зробили аналіз потреб ринку праці Кам’янщини. Результатом проведеної роботи стало рішення про організацію професійного навчання за професією «Оператор котельні».

Про це інформує Кам’янська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

З 1 липня 2021 року за цією професією розпочали навчання 10 безробітних громадян відповідно до укладених договорів з відділом освіти, культури, молоді та спорту Виконавчого комітету Кам’янської міської ради, КУ «ЦНСП Кам’янської міської ради», ТОВ «Експоліспром» і Виконавчим комітетом Михайлівської сільської ради про організацію професійного навчання безробітних на замовлення роботодавця.

«Професійне навчання безробітних спрямоване на поліпшення конкурентоспроможності громадян, адже на сучасному етапі ринок праці реформується і розвивається та вимагає від людини сучасних знань та якостей, наполегливості та бажання працювати. Професійне навчання безробітних – це не лише соціальна послуга, а й ефективний інструмент реагування на потреби ринку праці. Роботодавці-замовники кадрів беруть участь у визначенні змісту навчання, кваліфікаційній атестації безробітних, надають робочі місця для їх виробничого навчання, виробничої практики або стажування» – відмічає директорка районної філії Тетяна Бурдєєва.