100% цьогорічних вакансій ПСП «Лідер», що на Тальнівщині, укомплектовано Тальнівською районною філією Черкаського обласного центру зайнятості.

Про це інформує пресслужба ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Одним із першочергових завдань Тальнівської районної філії є досягнення високого рівня співпраці з роботодавцями, що передбачає розуміння та наполегливу роботу над якісним задоволенням їх кадрових потреб.

Результативною формою отримання інформації про поточну та перспективну потребу в кадрах підприємств і визначення форм подальшої співпраці з ними є відвідування ринкоутворюючих господарств.

Пропонувати роботу та розповідати про вакансію з «паперів» – це одне, а побачити на власні очі, де має працювати людина, які умови праці, які додаткові блага пропонує працедавець – це інше.

З метою вивчення умов працівників, соціальних гарантій, які пропонує роботодавець, наприкінці червня директорка Тальнівської районної філії Світлана Савченко та завідувач сектору взаємодії з роботодавцями Тетяна Чубань відвідали ПСП «Лідер», що розташоване у селі Новомайданецьке Тальнівської громади.

ПСП «Лідер» – одне з найбільших агропромислових підприємств Тальнівщини, що має рекордні показники розвитку рослинництва і тваринництва та активно співпрацює з районною службою зайнятості щодо  добору кадрів.

Так, з початку року підприємство заявило про потребу у 26 працівниках. У переважній більшості – це працівники з догляду за тваринами та оператори машинного доїння, працівники тракторної бригади та пилорами, підсобні робітники, охоронники.  Завдяки оперативній роботі фахівців районної філії, 100% вакансій укомплектовані. Були організовані також роботи тимчасового характеру, в яких взяли участь 12 безробітни з населеного пункту, де розташоване господарство. На замовлення ПСП «Лідер» цьогоріч 2 безробітних пройшли підвищення кваліфікації за напрямом «Безпечне ведення робіт з пестицидами та агрохімікатами», обоє після навчання були працевлаштовані.

Подружжя Мегеїв – Алла Михайлівна та Олександр Васильович, які вже 20 років очолюють підприємство, радо запропонували екскурсію по господарству, яке займається розведенням великої рогатої худоби, виробництвом молока та вирощуванням зернових. Подружжя із захопленням та гордістю, часом хвилююче, інколи сором’язливо, розповідали про досягнуте та зроблене, ділилися планами – відчувалося, що все що робиться – робиться з любов’ю.

Обійшовши всі дільниці господарства та поспілкувавшись з працівниками, фахівці служби зайнятості зрозуміли, що весь колектив віддано працює на результат і кожен добросовісно виконує свою роботу. Багато працюють сімейними парами. Працівники задоволені роботою, заробітну плату отримують вчасно.

Робітниця «дитячих ясел для маленьких телят» Надія Сухоплес розповідає: – «Щомісяця маємо 2 виплати – аванс та зарплату. Кожна окрема дільниця облаштована «побутівками» з відокремленими душовими та бойлерами, закуповуються миючі засоби та інвентар, смачно харчують працівників у їдальні за символічну плату та ще й дають молоко».

У розмові з працівниками будівельної бригади, колишніми безробітними, з’ясували, що хлопців на роботу підвозять з Тального.

«Їздимо на роботу не один рік», – каже  Олександр Шкаревський, – «Надіюсь, що і надалі тут будемо працювати». Про те, що добре працюється в господарстві, фахівці почули і від працівників пилорами.

Радо зустріла нас інспекторка з кадрів Галина Маховська, яка не один десяток років «тримає руку на пульсі» та вболіває за його долю та долі людей. «Наші керівники мають велике бажання зробити хороший комплекс і ми, працівники, дуже стараємось працювати на результат», – з радістю розповідає пані Галина.

У свою чергу, директорка районної філії Світлана Савченко та завідувачка сектору Тетяна Чубань подякували господарям за цікаву екскурсію по господарству, надали оновлену інформацію про спектр послуг служби зайнятості та обговорили питання перспективи відкриття нових вакансій та залучення безробітних до тимчасових робіт.