Десятки видавництв, всеукраїнські та всесвітньо відомі письменники, дискусії та інтелектуальні розмови: цьогоріч Черкаси знову стануть осередком літературного життя області. Четвертий Черкаський книжковий фестиваль відбудеться 1-3 жовтня.

Про це повідомляють організатори Фестивалю, передає ChesnoNews.

Відвідувачі зможуть зустріти улюбленого письменника на автограф-сесії, отримати бажаний примірник свіжого бестселера від видавця, насолодитися творчими інтерактивами та лекціями від громадських діячів, поринути у світ музики з сучасними виконавцями. Книжкова складова фестивалю відтепер стоятиме поряд із мистецьким напрямом. Тому на майстер-класах дорослі та маленькі гості зможуть спробувати себе в образотворчому мистецтві, театральній площині і, звісно, поглибити знання в літературній сфері.

Фокусна тема Фестивалю – «Можна все навпаки». Через новий стиль життя в карантинних обмеженнях Черкаський книжковий фестиваль проходитиме у гібридному форматі. Такі зміни анонсує Юлія Чабаненко, голова ЧОМГО «‎Книжковий маестро»‎:

– Цього року ми не ставимо собі за мету зібрати якомога більше людей. Зараз у пріоритеті – безпека та здоров’я наших відвідувачів. Тому частину подій ми вирішили транслювати в онлайні. Люди, які захочуть послухати й побачити спікерів нашого фестивалю, поспілкуватися з однодумцями, зможуть увімкнутися з будь-якого гаджета у будь-якому куточку України та світу.

Водночас Юлія Чабаненко додає, що фестиваль продовжить виконувати свою місію – сприяти сталому інтелектуальному розвитку громадян через популяризацію української культури та читання зокрема.

Окрім того, потрапити на зустріч з улюбленими авторами зможуть і жителі територіальних громад Черкаської області. Організатори фестивалю планують провести літературні івенти у Золотоноші, Кам’янці, Городищі, Умані та інших містах і селищах регіону.

– Після річної перерви ми готові «вриватися» та відновлювати культурний стан області, який погіршився у зв’язку з пандемією. Ми не могли залишити Черкаси без книжкового свята, тому шукали різні варіанти для можливості його проведення. Насамперед ми подали заявку на грант від Українського культурного фонду. І дуже радіємо, що ця культурна інституція вже втретє підтримала нас та нашу подію, – повідомляє організаторка фестивалю Людмила Фіть.

Зараз команда працює над розробкою літературної програми, запрошенням письменників та видавців. За найсвіжішими анонсами слідкуйте на сторінках Черкаського книжкового фестивалю у Фейсбук та Інстаграм.

Проєкт «Черкаський книжковий фестиваль «Можна все навпаки» реалізується в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ), Державного агентства розвитку туризму.