Лісівники Юрківського лісництва Уманського лісгоспу збудували нове місце для комфортного перепочинку на природі. Новий пункт відпочинку – попід дорогою біля кринички, яку минулоріч лісівники відновили та облагородили аби всі бажаючи могли попити кришталевої води.

Про це інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, передає ChesnoNews.

Минулого року уманські лісівники разом з представниками громади Паланської ОТГ відновили цю давню криницю у Юрківському лісництві, що неподалік траси Умань-Бершадь. За переказами, з джерела подорожуючі пили воду та напували худобу ще з давніх-давен.

Криницю почистили, замінили застарілі кам’яні конструкції, встановили дерев’яний верх, здійснили водовідвід, встановили місце для перепочинку. Під час проведення робіт зафіксували той факт, що криниця має надзвичайно потужний притік води. Криничку разом з місцевими жителями Паланківської ОТГ освятили, тож смачної, живильної води може набрати кожен бажаючий.

Тож, аби перебування подорожуючих біля криниці було більш затишним та комфортним, уманські лісівники встановили дві альтанки, лавки та місце для багаття.

Нагадуємо, що для швидкого та зручного орієнтування координати всіх рекреаційних пунктів лісівники Черкащини нанесли на Google Maps https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer…. Тож для зручності радимо зберегти посилання та за нагоди скористатися ним.