Задля вирішення питань зайнятості жителів району, Кам’янська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості постійно співпрацює з органами місцевого самоврядування. Однією з основних форм співпраці є організація громадських робіт, фінансування яких здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного страхування України на випадок безробіття та місцевого бюджету.

Про це інформує Кам’янська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Ось і в цьому році, з метою обслуговування соціально-вразливих верств населення та виконання інших робіт соціального напрямку, зокрема, виконання підсобних робіт при обслуговуванні одиноких непрацездатних громадян, укладено договір між Комунальною установою «Центр надання соціальних послуг  Кам’янської міської ради» та Кам’янською районною службою зайнятості.

Наприкінці червня поточного року 6 безробітних розпочали допомагати одиноким непрацездатним громадянам таких сіл, як: Косарі, Грушківка, Радиванівка та Лузанівка.

З метою контролю за використанням коштів, спрямованих на виконання громадських робіт та якості надання послуг соціально – вразливим верствам населення, директорка Кам’янської районної філії Черкаського Тетяна Бурдєєва з т.в.о. директора КУ «ЦНСП Кам’янської міської ради» Тетяна Коваленко відвідали Грушківський старостат Кам’янської ТГ.

Староста села Ігор Внуков розповів про обсяг виконаних робіт та організував зустріч з однією із сімей, де проводились відповідні роботи.

У ході обговорення виробничих питань, Тетяна Коваленко зазначила, що громадські роботи користуються попитом і завдяки ним вдається розв’язати низку актуальних питань для громади.

«У разі відсутності постійних місць роботи, надання безробітним можливості, на деякий час, легально працювати – на користь громади. Як говорив відомий американський бізнесмен Генрі Форд: «Зібратися разом – це початок, залишитися разом – це прогрес, працювати разом – це успіх». Тож працюймо разом, щоб досягти успіху» – доповнила Тетяна Бурдєєва.