Господарським судом Черкаської області задоволено позов прокуратури та визнано протиправними й скасовано рішення державного реєстратора про державну реєстрацію права постійного користування з припиненням такого права користування землями державної власності загальною площею майже 1 тис. га,  які містять у своєму складі також землі історико-культурного та природоохоронного призначення та лісосмуги.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Незважаючи на вилучення ще в 2000 році з постійного користування одного із товариств на Золотоніщині 34 земельних ділянок значної площі та передачу їх в оплатну оренду, це товариство у 2018 році знову здійснило державну реєстрацію речового права постійного користування, що надавало можливість несплати до бюджету орендних платежів.

Оскільки до місцевого бюджету від товариства мають знову надходити суми орендних платежів, які значно вищі, від земельного податку, який сплачується у випадку постійного користування землею, прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом, який судом визнано обґрунтованим.