В селі Тимошівка у господарстві місцевих жителів виявили посів маку та конопель. Загалом поліцейські виявили 221 кущ маку та 48 кущі конопель. Зараз слідчі розслідують кримінальне провадження.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Наразі в області триває операція “Мак”, це щорічний сезонний комплекс заходів і поліція звертає увагу на посіви як маку, так і конопель.

14 липня в ході проведення комплексних оперативно – профілактичних заходів під умовною назвою «Мак» правоохоронці  виявили 2 факти незаконного посіву та вирощування рослин снотворного маку та конопель.

Загалом поліцейські виявили 221 кущ маку та 48 кущі конопель, вирощування яких, заборонено законодавством України. Рослини вилучені та направлені на експертизу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, наприкінці весни поліція Черкаської області оголосила про старт щорічної оперативно-профілактичної операції “Мак”, вона триватиме майже до кінця вересня.