До кінця року капітально відремонтують третій поверх гінекологічного корпусу комунального некомерційного підприємства «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини».

Про це інформує пресслужба Черкаської міськради, передає ChesnoNews.

Така необхідність назріла давно. Так у минулому році комісією визначено незадовільний технічний стан поверху та вирішено його повністю реконструювати. Цей проєкт ввійшов до переліку об’єктів, що фінансуються програмою соціально-економічного розвитку міста. Загальна кошторисна вартість ремонту складає більше 18 млн грн.

«Всі роботи здійснюються згідно з вимогами Національної служби здоров’я України. У нас буде прокладено нову електромережу, замінено мережі водопостачання і відведення, облаштовано сучасну операційну, післяопераційну палати й палати підвищеної комфортності для пацієнток. Після реконструкції на поверсі буде 60 ліжок; у кожній палаті буде окремий санітарний вузол, відповідно до вимог доступності й інклюзивності. Тож, можна говорити, що це буде повністю нове відділення, де наші пацієнтки матимуть можливість отримати не тільки висококваліфіковану сучасну допомогу, але й зручний сервіс. А це, до слова, в середньому понад 1,5 тисяч жінок на рік», – відзначив директор закладу Дмитро Вітренко.

На разі вже проведено демонтажні роботи, стяжку підлоги, замінено внутрішні інженерні мережі та вікна на металопластикові, посилено дверні прорізи, виконано улаштування санітарних вузлів із душовими у палатах. Крім того, у приміщенні операційного блоку виконано ремонт вентиляції та часткове облицювання стін плиткою.

Як повідомив директор медичного закладу, на разі стаціонар пологового будинку знаходиться на плановому закритті на період з 5 до 19 липня 2021 року. Згідно наказів Міністерства охорони здоров’я тут проводяться ремонти санвузлів у відділеннях та дезінфекція приміщень для профілактики інфекційно-септичних ускладнень. У цей період хворим ургентна (термінова) допомога надається в гінекологічному відділенні Третьої міської лікарні швидкої медичної допомоги, прийняття пологів проводиться за особистим вибором пацієнток, а у разі показань – в обласному пренатальному центрі.

Жіночі консультації та клінічна лабораторія пологового будинку працюють у штатному режимі.