Протягом січня – червня 2021 року державні інспектори Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області здійснили 375 перевірок із питань дотримання вимог земельного законодавства, під час яких виявлено 265 порушень.

Про це інформують в установі, передає ChesnoNews.

За результатами перевірок загалом проведено 95 розрахунків розміру шкоди, заподіяної внаслідок порушень вимог земельного законодавства, на загальну суму 1 061 260 грн, із яких добровільно сплачено 852 202 грн.

У ході своєї роботи фахівці обласного Держгеокадастру оформили матеріали 129 адміністративних справ, виявивши порушення земельного законодавства. За цими фактами вжито заходів реагування, зокрема на порушників накладено стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 30 600 грн, із них добровільно сплачено 27  030 грн.

Також у першому півріччі 2021 року направлено 49 клопотань до органів державної влади та місцевого самоврядування про приведення ухвалених розпоряджень і рішень про передачу земельних ділянок в оренду, власність і користування відповідно до законодавства.