Інцидент трапився  в селі Шабастівка, Уманського району. Дізнавачі  розслідують кримінальне провадження.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Сьогодні, 16 липня  до сектору поліцейської діяльності  відділу поліції № 1 надійшли заяви від трьох працівників управління Держпраці в Черкаській області про те, що під час інспектування фермерського господарства  вони отримали  тілесні ушкодження та  пошкодження майна.

Поліцейські встановили, що головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Держпраці в Черкаській області здійснювали позаплановий захід державного контролю фермерського господарства, що знаходиться у селі Шабастівка Уманського району.

Увійшовши на територію поля, на  якому збирають  ягоди лохини, інспектори почали спілкуватися з працівниками,  при цьому здійснювали відеознімання за допомогою мобільних телефонів.

У той час, до держслужбовців  вийшли  власники господарства, яким інспектори представились та надали документи щодо перевірки. Після чого власники почали перешкоджати інспектуванню та виштовхувати працівників за межі території підприємства.

Внаслідок  події інспекторам управління Держпраці в Черкаській області  пошкоджено три мобільні телефони, службове посвідчення. Окрім того, двоє держінспекторів отримали тілесні ушкодження.

За   вказаним фактом сектором дізнання відділу поліції № 1 відкрито кримінальне провадження  за частиною 1 статті 342  (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовців, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді  штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. Слідство триває.