Викрадене авто та зловмисника, який незаконно заволодів транспортним засобом, правоохоронці виявили біля кооперативу в Умані. Чоловіка затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Близько 14:00 години, 15 липня, до поліції надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що його автомобілем, Chevrolet Aveo, незаконно заволоділа невідома особа.

Викрадення транспортного засобу сталося на вулиці Чкалова в місті Умань. Поліцейські з’ясували, що чоловік, який працює у таксі, підвозив пасажира, однак виявилось, що він не мав коштів для решти. Керманич зупинився біля магазину, аби “розміняти” гроші, та залишив ключі в замку запалювання. Цим і скористався “пасажир-зловмисник”, який сів за кермо та зник у невідомому напрямку.

Оперативники відділу кримінальної поліції Умані гарячими слідами розшукали крадений автомобіль неподалік кооперативу й затримали чоловіка, який незаконно ним заволодів.

Зловмисником виявився 44-річний місцевий житель, раніше судимий за злочини проти власності. У скоєному він зізнався.

Поліцейські затримали уманчанина в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі розслідують кримінальне провадження за частиною 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури затриманому оголошено про підозру та наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Слідство триває.