Співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Черкаській області підвищили свій професійний рівень. Відпрацювання прийомів із забезпечення надійної охорони й безпеки судових установ відбулося на базі Канівського міськрайонного суду.

Про це інформує пресслужба Служби судової охорони у Черкаській області, передає ChesnoNews.

Заходи пройшли спільно з правоохоронцями місцевого відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області та фахівцями Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області у форматі тактико-спеціальних навчань.

Під час навчань були відпрацьовані відразу кілька сценаріїв розвитку подій, які можуть виникнути в реальному житті.

Співробітники Служби у тісній взаємодії з поліцейськими та рятувальниками на практиці удосконалили взаємодію:

– щодо припинення групових порушень громадського порядку в суді та на прилеглій території;

– із забезпечення безпеки учасників судового процесу під час розгляду резонансних справ у залі судових засідань;

– у випадку отримання повідомлення про замінування будівлі суду;

– у разі виникнення загрози безпеці головуючого по справі, учасникам судового процесу, працівникам апарату суду в установі та на прилеглій території.

Звертаючись до учасників навчань, заступник начальника Територіального управління підполковник Служби судової охорони Юрій Бас зауважив: «У будь-які життєвій ситуації, зокрема і на службі, потрібно діяти виважено і помірковано, але саме головне завжди залишатися людиною. Тому ми максимально повинні бути сконцентровані й підготовлені до будь-якого розвитку подій, а вміння діяти на випередження та логічно прораховувати свої кроки сприятимуть тому, аби несення служби та правосуддя на Черкащині відбувалося в безпечних умовах».

Спільні тактико-спеціальні навчання тривають і надалі та охоплять усі без винятку судові установи, які перебувають під охороною Служби судової охорони Черкащини.

Довідковона Черкащині Канівський міськрайонний суд став 18 об’єктом судової гілки влади, який перейшов під охорону Служби судової охорони 15 червня поточного року.