За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури слідчі Управління СБУ в Черкаській області в порядку ст. 208 КПК України затримали двох іноземних громадян за підозрою в контрабанді наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 2 та ч. 3 ст. 305 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Слідством з’ясовано, що іноземці власноручно заповнили митні декларації, в яких зазначили відсутність на момент проходження митного контролю товарів, переміщення яких через державний кордон України обмежено або заборонено.

Водночас, під час огляду валізи в одного з іноземців виявлено саморобну картину з зображенням на релігійну тему, всередині якої знаходився поліетиленовий пакет, заповнений наркотичною речовиною – кокаїном, вагою 1 кг.

У іншого іноземця за допомогою спеціального обладнання працівників аеропорту виявлено 90 ампул, заповнених кокаїном, вагою майже 1 кг, які останній ввіз в Україну у власному шлунку.

Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії, спрямовані на встановлення обставин цих злочинів.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.