В області триває проведення позапланових заходів контролю з питань оформлення трудових відносин. Інспектори праці Управління Держпраці у Черкаській області за інформацією, наданою Державною податковою службою, провели у м. Умань інспекційне відвідування у фізичної особи-підприємця, що здійснює торгівлю продовольчими товарами.

Про це інформує Управління Держпраці у Черкаській області, передає ChesnoNews.

Фахівці Управління перевірили 9 продовольчих магазинів за фактичними адресами здійснення господарської діяльності. У ході проведення інспекційного відвідування встановлені порушення законодавства про працю.

Інспектори праці опитали працівників магазинів. За словами деяких продавців, вони вийшли на роботу перший день. Інші стверджували, що поки що не працюють, а «стажуються».

Інспекторами праці проведено роз’яснювальну роботу із працівниками, яких поінформовано про їхні трудові права та соціальні гарантії.

Щодо ФОП посадовими особами Управління Держпраці у Черкаській області вжито заходи в межах повноважень та попереджено про відповідальність за використання незадекларованої праці.