Цими вихідними Умань вперше приймала загальноукраїнські змагання з веслування на байдарках і каное. Тут 17-18 липня відбулися IX літні Всеукраїнські ігри ветеранів спорту пам’яті ім. М. М. Баки. Черкащина посіла 2-ге командне місце серед своєї групи областей, де культивується цей вид спорту, поступившись за кількістю медалей Херсонській.

Змагалися ветерани спорту у вікових категоріях від 35 років і до 80+. Найстаршим учасникам – Георгію Слюнченку, що представляв Київ-1, та Юрію Завгородньому з Дніпропетровщини – 82 та 83 роки відповідно.

Загалом на змагання прибули понад 120 представників із 10 областей. Черкаську область представляли 20 спортсменів із Черкас, Сміли та Умані.– Уже маємо гарну традицію проводити третій рік поспіль чемпіонати України в Умані, – зазначає уманчанин Олег Ганіч. – Власним прикладом показуємо молоді з усіх куточків України, що веслування – це спорт, яким можна і потрібно займатись, як в юному віці, так і протягом всього життя. Сонце, повітря та вода – три стихії, які супроводжують веслувальників по життю.

Спортсмен разом із черкащанином Анатолієм Калініченком здобув «золото» у заїзді байдарки-двійки на дистанціях у 500 і 200 метрів. Також Анатолій Калініченко у своїй віковій категорії самотужки виборов перемогу на дистанції у 1000 метрів, прийшов другим на 500-метрівці та третім – на 200.

Результативно позмагалися і каноїсти ветеранського спорту Черкащини. У цій категорії область представляли Олексій Яковченко, Сергій Юрчук та Віталій Харченко. Жінок у категорії 60-64 роки у заїздах на байдарках представляла Рая Вонарх. Уманчани Роман Діденко та Дмитро Федько здобули бронзові нагороди  у віковій групі 45-49 років.Вдалося провести змагання всеукраїнського рівня саме в Умані завдяки встановленню на Осташівському ставі сучасної фінішної вишки. Ініціювала та вирішила питання її будівництва міський голова Ірина Плетньова.

– Відсьогодні і надалі в Умані будуть проходити чемпіонати України з веслувального спорту, – наголосила Ірина Плетньова. – Встановлена вишка обладнана відеофінішем для фіксації перетину фінішної лінії учасниками змагань, а поряд збудований стартовий пліт. Тож тепер спортсмени мають комфортні умови для перегонів на байдарках і каное. Спорт в Умані буде розвиватись.