Майстеркласи, лекції та конкурси – так у черкаському парку “Сосновий бір” відбувався втретє фестиваль для мам “Я=Супермама”. Там черкащанки обмінювались досвідом, показували свої таланти, а їх діти – розважалися та розмальовували автівку.

Про це розповідає Суспільне, передає ChesnoNews.d4ec787411a79c72

Черкащанка Яна Марченко прийшла на свято із двома доньками, і зі слів жінки, спершу вона хотіла знайти цікаве заняття для дітей, а потім для себе. Вона спробувала масаж обличчя і отримала кілька консультацій стосовно здоров’я шкіри. Як додала черкащанка, такі фестивалі – чудовий спосіб відпочинку для мам з дітьми.

Організаторка події Олександра Сальникова пояснила, що ідея проведення такого фестивалю виникла тоді, коли вона стала мамою і помітила, що мамам з дітьми немає де відпочити у Черкасах. Тому, з її слів, хотілося створити подію, де жінки будуть отримувати порцію натхнення і нагадування, що мама – це не лише жінка з “підгузками і буденними справами”, а фахівчині і експертки, які цікавляться різноманітними темами і насолоджуються життям.d1487d34f8bef31a

ЯК РОЗМАЛЬОВУВАЛИ АВТІВКУ?

Цього року організатори придумали розвагу для дітей – розмалювати автівку. Як додала Олександра Сальникова, у реальному житті їм це навряд чи дозволили, тому і вирішили додати такий пункт до програми свята.

Співорганізаторка свята Ірина Конохова розповіла, що цю ідею втілили, бо на її думку, дітям було б цікаво розмалювати щось незвичайне. Тому вони знайшли авто, яке дозволили прикрасити всім охочим на власний смак. Фарби, як додала співорганізаторка, використовували безпечні, на основі крейди, тому їх легко буде змити і вони не шкідливі для дітей.

Черкащанка Кароліна Шульга вирішила відвідати свято разом із сином. Вона розповіла, що оскільки він відвідує заняття з малювання, то така розвага була для нього цікавою.2638b128f126f319

СУПЕРМАМИ І ТАЛАНТИ

На святі влаштували конкурс талантів поміж мамами. Як розповіла організаторка Олександра Сальникова, на сайті події жінки попередньо подавали заявки на участь, і опісля, жителі міста голосували за тих, хто пройде до фіналу.

Черкащанка Людмила Попович вирішила взяти участь у конкурсі, бо з її слів – це грандаозна подія для Черкас, де можна показати себе, а також познайомитися з новими цікавими людьми.

Людмила приготувала номер – пародію на співачку Світлану Лободу. Жінка додала, що готувалася до виступу за короткий термін, але все, що задумала, встигла підготувати.

Донька учасниці Валерія розповіла, що вважає маму – супермамою, адже та знаходить час і на роботу, і на розваги із донькою.

Також прийшов підтримати учасницю і її чоловік Сергій Опара. Він додав, що підтримував дружину морально і хвилювався разом із нею, щоб все встигнути зробити до виступу.a96d2613bf7a3511

Як пояснила організаторка фестивалю Олександра Сальникова, 6 учасниць, яких попередньо обрали за допомогою голосування, демонстрували свої таланти на сцені і журі обирали серед них переможницю.