Ірина Піщана звернулася до Катеринопільської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості після того, як її посада бухгалтера у Відділі освіти, молоді та спорту в райдержадміністрації була скорочена. До цього жінка працювала менеджером по роботі з клієнтами в місцевому Ощадбанку, адже свого часу, здобула вищу економічну освіту.

Про це інформує Катеринопільська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

«На цей час пошук роботи в Катеринополі дещо ускладнився. Проведення адміністративної реформи негативно вплинуло на кількість робочих місць у колишньому районному центрі. Особливо складно знайти роботу бухгалтерам, економістам, менеджерам тощо», – розповідає директорка районної філії Тетяна Кондратенко.

Під час пошуку роботи для безробітної, кар’єрний радник Альона Шовкопляс врахувала, що Ірина, по-перше, має неабиякі комунікативні навики, ввічлива у спілкуванні з людьми, тактовна, завжди привітна, а по-друге, на попередніх посадах здобула неабиякі професійні знання роботи на комп’ютері. Саме ці фактори і стали вирішальними у підборі підходящої роботи для клієнтки.

На початку червня в селищі Катеринопіль відкрили сучасний Центр інтелектуального та творчого розвитку «Крок назустріч». Його створено на базі відділення денного перебування територіального Центру надання соціальних послуг Катеринопільської селищної ради. Заклад запрацював з метою надання послуг людям з інвалідністю, пенсіонерам, а також людям, які опинилися в складних життєвих обставинах та підтримки їх активності та фінансової самостійності.

У новому Центрі розвиватимуть три напрямки:

  • швейна справа;
  • рукоділля: вишивання, бісероплетіння, в’язання;
  • комп’ютерна грамотність.

У Центрі якраз підшукували чуйного фахівця, який би навчав комп’ютерній грамотності тих, кому це необхідно для подальшого саморозвитку.

Ірина успішно пройшла співбесіду з керівницею закладу та охоче приступила до своїх обов’язків  на новому місці роботи.