На День Незалежності в Черкасах планують провести три десятки культових фестивалів, зокрема “Крутий спуск”, КіноШот, “Open-Biz”, “X-challenge” та фестиваль вуличної їжі. 

Про це повідомляє пресслужба департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР, передає ChesnoNews.

У цей день організатори вирішили об’єднати найбільш масові та ті, які найбільше запам’яталась черкащанам, і провести їх разом. Так, у центральній частині міста одразу розгорнуться декілька масштабних дійств:

– На Замковому узвозі стартують перегони на саморобних машинах в рамках фесту “Крутий спуск” (старт – біля будівлі “Політпросвіту”, фініш – куди докотиться тарантас).

– У Долині троянд на вас чекатиме незабутня мандрівка українським кіно в рамках фестивалю КіноШот, ключовий бізнес-форум Черкащини “Open-Biz”, інтелектуальна гра “Dream team game”, гастрономічна насолода із фестивалем вуличної кухні “Черкаська смакота”.

– У парку “Молодіжний” на містян чекатиме фестиваль “Срібні струни” – це пісенно-поетичний фестиваль, у якому беруть участь усі бажаючі автори-виконавці співаної поезії та поети, екскурсії та діалоги про місто від “Інституту міста”,екстремальний благодійний забіг “X-challenge”.

– У сквері Б. Хмельницького розгорнеться цілий творчий осередок – “Черкаський книжковий фестиваль”, хореографічні, вокальні виступи в межах фестивалю Art people Fest та на шанувальників академічної музики чекають “Музичні імпрези України”, фестиваль, спрямований на підтримку сучасної академічної музики, пошуки обдарованої молоді серед виконавців і композиторів.

– А для любителів образотворчого мистецтва у сквері “Жужоми” відбудеться фестиваль Faktura Fest – відкритий пленер художників та різноманітні майстер-класи.

Для дітей організують Mifida fashion kids. Традиційно глядачам будуть представлені нові колекції дитячого одягу та аксесуарів від українських та закордонних дизайнерів.

Детальніше із всією інформацією та часом проведення фестивалів можна ознайомитися ТУТ.