28 липня – Всесвітній день боротьби з гепатитом (Worlds Hepatitis Day – WHD). Цей день об’єднує світ під єдиною темою для підвищення обізнаності про глобальний тягар вірусного гепатиту та впливу на реальні зміни. У 2021 році тема – «Гепатит не може чекати».

Про це розповідає пресслужба Черкаської ОДА, передає ChesnoNews.

Всесвітній день боротьби з гепатитом – це чудова можливість підвищити обізнаність про важливість знання свого стану гепатиту та поширити інформацію про лікування.

У Черкаській міській інфекційній лікарні є гепатитний кабінет. Там спостерігають за хворими на вірусні гепатити В, D і С, а також лікують за кошти безкоштовної державної програми по лікуванню вірусних гепатитів (0681797077 – Viber).

Кожна доросла людина хоча б раз в житті повинна здійснити обстеження на вірусні гепатити В і С.

Маючи результати обстежень, пацієнт може отримати рекомендації лікаря-інфекціоніста, а при виявленні вірусу отримати лікування.

Вірусний гепатит В можна вчасно профілактувати отриманням щеплення. На сьогодні, це одна з найбезпечніших вакцин, дозволена навіть жінкам в період вагітності.

Є препарати для пригнічення розмноження вірусу в організмі людини, що допоможе уникнути тяжких наслідків, таких як цироз або онкологічного захворювання печінки.

Вірусний гепатит С успішно лікується специфічними препаратами прямої противірусної дії.