Партія «Слуга Народу» бачить своїм кандидатом на виборах по 197-му округу міського голову Золотоноші Віталія Войцехівського. Остаточне рішення з цього питання ухвалюватиме Політична рада партії, але тільки після врахування думки громад.

Про це сказав голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко, перебуваючи з робочим візитом у Черкасах, передає ChesnoNews з посиланням на пресслужбу партії.

За словами Олександра Корнієнка, призначення проміжних виборів у одномандатному виборчому окрузі № 197 – це свідчення двох великих перемог.

«Перша перемога: ми завжди казали, що будемо виконувати те, що обіцяємо. Ми обіцяли всі вибори призначати. Адже раніше не рідкістю була ситуація, що проміжні вибори не призначалися роками. Ми поламали цю традицію і проводимо всі вибори по закону. Друга перемога, що наш колега, депутат Верховної Ради від округу № 197, став головою Черкаської облдержадміністрації», – зазначив Олександр Корнієнко.

За словами очільника «Слуги Народу», рішення про розгляд кандидатури Віталія Войцехівського ухвалили після перемовин із депутатами різних рівнів на Черкащині. Адже його успішний досвід на посаді міського голови Золотоноші дозволить посилити роботу партійної команди над розвитком місцевого самоврядування.

«Зараз ми проводимо велику роботу над збільшенням ресурсів для місцевого самоврядування. Тож, зваживши всі можливі варіанти, ми зупинилися на мерові Золотоноші. Під його керівництвом місто дуже змінилося у кращий бік. Тому, якщо черкащани нашу ідею підтримають, будемо займатися висуванням пана Войцехівського», – додав Олександр Корнієнко.

Утім, насамперед, партія проводитиме опитування серед мешканців округу, чи підтримують вони кандидатуру. Сам Віталій Войцехівський коментує: рішення йти на вибори до Верховної Ради – непросте. Але його бачення свого внеску у розвиток місцевого самоврядування як депутата збігається з думкою Президента Володимира Зеленського.

«Якщо з’являється якийсь виклик, то чому б не прийняти його, в першу чергу, для себе», – зазначає Віталій Войцехівський.