Наразі в Уманському держлісгоспі тривають активні роботи із заготівлі кормів для підгодівлі диких тварин зимою. Адже літня пора – саме той час, коли лісівники зазвичай роблять запаси харчів для дичини.

Про це інформує Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства, передає ChesnoNews.

Цьогоріч лісівники запланували заготовити близько 2500 тисяч віників гіллячкового корму і ці роботи на стадії завершення.  Віники заготовляли з дерев та кущів м’яколистяних порід. Їх обов’язкового замочують у соляному розчині і просушують у добре провітрюваному приміщенні. Сіль – хороший консервант, тож завдяки цьому віники добре зберігаються до зими, і до того ж, так листя краще смакує тваринам. Найбільше гіллячковий корм полюбляють травоїдні, зокрема, козулі.

«Крім гіллячкового корму, ми заготовляємо ще й сіно. Цьогоріч плануємо запасти 3 тони сіна. Також до зими будемо мати 1300 кг солі. У подальшому заготовлятимемо кукурудзу. Ми завжди слідкуємо, щоб корму взимку вистачало всім диким тваринам і їхній раціон був різноманітний», – розповідає міжрайонний мисливствознавець Ярослав Лановський.

Безпосередньо за процес заготівлі харчів для зимівлі диких тварин в мисливських угіддях відповідальний єгер Уманського лісгоспу Микола Загоруйко.