Що потрібно для вдалого працевлаштування на роботу твоєї мрії? Конкурентоспроможне резюме. Добре розвинені  Hard skills (жорсткі навички) та Soft skills (м’які навички). Легка вдача і «важка артилерія» у вигляді високого рівня IQ, емоційний IQ, а також фінансовий IQ.

Про все це сьогодні все частіше говорять спеціалісти у сфері HR-менеджменту, розповідає Черкаський міський центр зайнятості.

«Фінансовий інтелект – вміння розумно заробляти, зберігати і витрачати гроші, а також мінімізувати фінансові ризики, пов’язані, зокрема, з безробіттям. Добре розвинений фінансовий IQ співробітників приваблює роботодавців», – під таким гаслом розпочався тренінг з фінансової грамотності для клієнтів Черкаського міського центру зайнятості, що проводився за сприяння соціальних партнерів – бізнес-тренерів.

Такі заходи проходять на постійній основі завдяки укладеному меморандуму про співпрацю між Черкаським міським центром зайнятості та ГО «Інститут сприяння партнерству та соціальних ініціатив», ГО «Центр фінансової грамотності та бізнес освіти», регіональним представництвом ГО «ДК ПАРТНЕР», а також з «Гончаренко центр-партнер», де власне, і проходять інформаційно-освітні заходи для безробітних.

Цього разу 20 учасників тренінгу «прокачали» свій фінансовий IQ та здобули нові знання й вміння в сфері фінансів (види доступного пасивного заробітку, ризики та переваги користування кредитами, формування бюджету, раціональне планування коштів, страхування вкладів, інвестування тощо).

Головний меседж зустрічі: Якщо не хочеш бути бідним і безробітним, розвивай свій фінансовий IQ!