Поліцейські викрили  чоловіка, який займався збутом метадону,  його затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі вилучили  речові докази  та розслідують кримінальне провадження.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Працівники відділу поліції № 2 Черкаського районного управління поліції, за процесуального керівництва Кам’янського відділу Смілянської окружної прокуратури викрили та припинили незаконну діяльність пов’язану з незаконним розповсюдженням, а саме збутом наркотичного лікарського засобу «метадон».

43-на річний житель міста Кам’янка, який збував наркотичний засіб, перебував на підтримувальній замісній терапії в наркологічному диспансері. Чоловік отримував пігулки наркотичного лікарського засобу «метадон» та надалі збував їх наркозалежним особам  «з рук в руки».

Під час обшуку за місцем проживання  фігуранта  поліцейські вилучили 10 пігулок наркотичного лікарського засобу «метадон» та 11 рослин канабісу. Вилучене  слідчі направили на експертизу.

Чоловіка затримали  у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Поліцейські перевіряють підстави видачі наркотичного лікарського препарату «метадон» під час перебування на підтримувальній замісній терапії в наркологічному диспансері. Дії затриманого кваліфіковані за частиною 1 та 2 статті 307  (Незаконне виробництво, виготовлення,  придбання, зберігання, перевезення, пересилання  чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин  або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує  покарання у вигляді позбавлення волі  на строк від шести до десяти років. Слідство триває.