Команда з Черкащини стартує у чемпіонаті України з футболу серед жіночих команд вищої ліги. Серед дванадцяти учасників змагань сезону 2021/2022 років команда «Пантери» з Умані.

До уваги усі учасники чемпіонату України серед жіночих команд у вищій лізі: «Житлобуд-1» (Харків), «Житлобуд-2» (Харків), «Восход» (Стара Маячка), «Карпати» (Львів), «Атекс» (Київ), «Колос» (Ковалівка), «Ладомир» (Володимир-Волинський), «Маріуполь», «Буковинська Надія» (Великий Кучурів), «Кривбас» (Кривий Ріг), «ЕМС-Поділля» (Вінниця), «Пантери» (Умань).

На першому етапі всі команди грають матчі в одне коло згідно із затвердженим календарем. Спортивні показники, здобуті на першому етапі, зберігаються.

За підсумками першого етапу залежно від місць у турнірній таблиці формуються дві групи по шість команд, які грають ще два кола (вдома/на виїзді) відповідно до затвердженого календаря:

група 1 (місця з першого по шосте) — визначають чемпіона й призерів вищої ліги, а також команду, яка братиме участь у жіночій Лізі чемпіонів УЄФА-2022/2023;

група 2 (місця із сьомого по 12-е) — визначають команди, які залишать вищу лігу.

За підсумками чемпіонату України у вищій лізі сезону-2021/2022 команди, які посядуть 11-е та 12-е місця, переходять до першої ліги. Команда, яка фінішує 10-ю, грає два перехідні матчі з колективом, який посяде третє місце в першій лізі.

1 тур

30.07.

Житлобуд-2 (Харків) – ЕМС-Поділля (Вінниця)

31.07

Атекс (Київ) – Маріуполь (Маріуполь)

Восход (Стара Маячка) – Кривбас (Кривий Ріг)

1.08

Колос (Ковалівка) – Ладомир (Володимир-Волинський)

Житлобуд-1 (Харків) – Пантери (Умань)

2.08

Карпати (Львів) – Буковинська Надія (Великий Кучурів)