У Черкасах фінішував чотириденний фестиваль короткометрівок “Кіношот”. Цього року містяни мали змогу переглянути 30 кращих фільмів короткого метру, створених за період незалежності України. Їх безоплатно демонстрували у кінотеатрі “Україна”, а також у Долині троянд.

Про це інформують організатори фестивалю, передає ChesnoNews.

Окрім кінопоказів, черкащани також мали змогу випити вранішню каву з кіномитцями, подискутувати із кінокритиками та кіносценаристами, а також послухати живі виступи місцевих гуртів.

Цьогоріч гостями фестивалю стали колишній міністр культури, актор театру Євген Нищук, кіносценарист Андрій Кокотюха, режисер фільмів “Черкаси” та “Лев” Тимур Ященко, художник-мультиплікатор Анатолій Лавренішин та кінознавець Олександр Гусєв, режисер Олег Сенцов.

Фестивальні дні були поділені за кіножанрами: хроніка, анімаційні фільми, ігрові стрічки. Родзинкою фестивалю стала демонстрація німого фільму Олександра Довженка “Звенигора” в Долині троянд 24 серпня. Його показали під діджейський сет Олега Старіченка та під супровід живої музики від Лариси та Леоніда Красавіних.

– Ми з моїм партнером часто імпровізуємо. Але такого, щоб ми імпровізували під клубну музику – це вперше. Складність була в тому, що трек уже був готовий і потрібно було вигадувати супровід уже під нього. Ми працювали близько тижня, дивилися фільм, думали, як ми можемо підсилити його своєю музикою. Це було доволі складно, – ділиться піаністка-імровізаторка Лариса Красавіна. – Дякую організаторам “КіноШоту”, які постійно підтримували нас. Було дуже приємно виступати в такому чудовому місці, на березі Дніпра, в Долині троянд, у таке важливе для України свято – День Незалежності.

За словами організаторки фестивалю Вікторії Лаврентьєвої, цьогорічний “КіноШот” відвідали близько 1500 учасників.

– Цьогоріч до Дня Незалежності ми вирішили зробити фестиваль особливим. На відміну від попередніх чотирьох років, ми не проводили конкурсу фільмів. Натомість вирішили показати жителям Черкас знакові для історії України кінострічки – ті фільми, що були відзначені нагородами, представлені на міжнародних кінофестивалях. Частину фільмів демонстрували в Черкасах уперше, – зазначає Вікторія Лаврентьєва.