Протягом січня-липня 2021 року послугами обласної служби зайнятості скористалися майже 66 тисяч пошукачів роботи. Роботою забезпечені 16487 громадян, з них 12735 осіб мали офіційний статус безробітних.

Про це інформує Сектор інформаційної роботи ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Показово, що ті, хто звертався до служби зайнятості з метою пошуку роботи, 27,4% раніше працювали у сільському господарстві; 17,5% – в оптовій та роздрібній торгівлі; 15,3% – у державному управлінні й соціальному страхуванні; 12,9% – на підприємствах переробної промисловості.

«Щодня до фахівців обласної служби зайнятості звертаються люди різних верств населення. У кожного своя історія, професійний досвід і соціальне становище. Але їх об’єднує одне – кожен прагне знайти гідну роботу. До кожного у нас індивідуальний підхід, виходячи із потреб і побажань клієнта. Приміром, із 41,8 тисяч наших клієнтів, більше половини – це жінки (22,4 тис. осіб). Комусь достатньо було отримати консультацію, а комусь надано статус безробітної. Так-от, із тих, хто офіційно набув статусу безробітної, майже 4 тисячі знайшли роботу. Активними користувачами послуг служби зайнятості є також молоді люди у віці до 35 років. У січні-липні 2021 року за сприяння обласної служби зайнятості, майже кожна четверта молода людина забезпечена роботою. Є клієнти, які потребують додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню.  Серед них: особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування; молодь, яка закінчила або припинила навчання у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби; особи, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» залишилося 10 і менше років, учасники бойових дій та ін.», – прокоментував директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

З початку року послугами обласної служби зайнятості скористалися 8,5 тисяч таких громадян. З них – понад 1,5 тисячі осіб знайшли роботу за сприяння обласної служби зайнятості.

Також за цей час послугами обласної служби зайнятості скористалися понад 800 учасників бойових дій. Для 157 осіб, які мали офіційний статус безробітного, знайдено підходящу роботу.