Благоустрій паркових зон та забезпечення цікавого дозвілля містян – важлива частина роботи влади міста.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

– Усі зони відпочинку у місті повинні бути сучасними, цікавими та комфортними для відпочинку і дозвілля наших містян, – постійно наголошує міський голова Анатолій Бондаренко.

За словами директора КП «Дирекція парків» Сергія Рубана, підприємство активно працює над реалізацією цього завдання: наразі вже завершується повна реконструкція скверу «Юність», і днями відбудеться його урочисте відкриття. Вже відновлено свердловину, що наповнює каскад озер «Русалонька» у парку «Сосновий бір», що дозволило наповнити озера водою та запустити роботу переливів.

Також найближчим часом буде встановлено нові сучасні дитячі майданчики у «Сосновому бору», Дитячому парку та парку Хіміків. Місце для ще одного – визначається.

Крім того, зручним нововведенням для відвідувачів стало встановлення обладнання для безготівкової оплати атракцій у парках міста.

«Важливою частиною роботи з благоустрою парків вважаю також встановлення чіткого «зонування» територій, тобто – відділення зон торгівлі, атракцій та food-зон. Це дозволить не тільки розмежувати тематичні простори, але й прибрати нагромадження різних яток із алейних територій та й загалом сформувати привабливий і зручний простір для відпочинку й дозвілля черкаських родин», – наголошує Сергій Рубан.

Він також додав, що у підприємства вже готові проекти реконструкції окремих парків та ще багато перспективних планів розвитку міських зон відпочинку. Про них буде повідомлено вже найближчим часом.