Уманське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області продовжує здійснювати заходи забезпечення санітарного та епізоотичного благополуччя під час паломництва хасидів до могили цадика Нахмана в місті Умань у вересні цього року.

Про це інформує пресслужба ГУ Держпродспоживслужби у Черкаській області, передає ChesnoNews.

Протягом липня-серпня фахівці Уманського управління територіального органу перевірили 189 об’єктів нагляду, які задіяні в обслуговуванні Рош га-Шана та розміщені у мікрорайонах компактного проживання і святкування, зокрема ринки, супермаркети, харчову промисловість, підприємства водопостачання, санітарного очищення, торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, заклади ресторанного господарства.

Порушення у сферах санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів виявлені на 30% об’єктів. До адміністративної відповідальності притягнуто керівників 32-х об’єктів, решті надані пропозиції.

Фахівцями Уманського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області досліджено: воду питну за мікробіологічними показниками – 79 проб, відхилення виявлено у 44,3%, за санітарно-хімічними показниками – 25 проб, відхилення – 8%; харчові продукти за мікробіологічними показниками – 12 проб, відхилень не виявлено, за санітарно-хімічними показниками – 9 проб, відхилень не виявлено;  змиви – 30 проб, відхилення виявлено у 6,7 %.

27 серпня відбулася робоча зустріч начальника Уманського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Лариси Качанової з керівником Міжнародного Благодійного Фонду імені Рабі Нахмана із Бреславу Натан бен Нуном та юристом Фонду Іриною Рибніцькою щодо дотримання протиепідемічних вимог у культових спорудах. Керівникам і власникам пунктів розміщення та харчування, а також готелів надані підготовлені пам’ятки.