У серпні 2021 року Черкаський «Азот», що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, успішно пройшов аудит міжнародної сертифікаційної компанії G-CERTI на відповідність вимогам міжнародних стандартів ISO:

  • система менеджменту якості (ISO 9001:2015);
  • система екологічного менеджменту (ISO 14001:2015);
  • системи управління охороною здоров’я та безпекою праці (ISO 45001:2018).

Про це інформує пресслужба підприємства, передає ChesnoNews.

Сертифікаційний аудит проводила міжнародна компанія G-CERTI, яка має міжнародну акредитацію IAS (International Accreditation Service), США. Аудитори підтвердили, що функціонування інтегрованої системи менеджменту (ІСМ) на підприємстві повністю відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO.

«Аудит успішно пройдено, ми підтвердили міжнародну сертифікацію. Сертифікована система менеджменту та виконання екологічних норм – це одна з вимог наших міжнародних покупців. Сертифікація дає підприємству значні ринкові переваги, в тому числі з боку міжнародних партнерів, представники яких працюють в Україні. Отримуючи таку сертифікацію, ми підтверджуємо дотримання високих стандартів та технологій випуску азотних добрив, а також гарантуємо безпечні умови праці для нашого персоналу. Виконання вимог системи екологічного менеджменту гарантує максимальне збереження навколишнього середовища. Виконання умов сертифікації – це додаткові зобов’язання, які підприємство взяло на себе. Це дуже відповідальна робота, яка буде проводитися й надалі. Ми європейське сучасне хімічне підприємство, яке дбає про екологічність виробництва та про персонал. Переконані, сертифікація дозволить розвивати підприємству свої позиції на вітчизняному та міжнародному ринках», – розповідає Віталій Скляров, Голова Правління ПрАТ «АЗОТ».

За його словами, розвиваючи та нарощуючи виробництво мінеральних добрив, Черкаський «Азот» кожні три роки підтверджує сертифікати міжнародного зразка ISO та щороку проходить наглядовий аудит.

Довідка. Під час сертифікаційного аудиту фахівці сертифікаційного органу перевіряють функціонування систем менеджменту за напрямами діяльності підприємства, а саме: виробництво продукції, обслуговування та ремонт обладнання, контроль якості продукції, ідентифікація небезпек і оцінка ризиків та можливостей, визначення заходів управління, ідентифікація екологічних аспектів і ризиків; виконання законодавчих та інших вимог; рівень обізнаності та компетентності персоналу; управління операціями, підготовленість до аварійних ситуацій і реагування та постійне поліпшення результатів діяльності підприємства.

Черкаський «Азот» одним з перших серед підприємств хімічної галузі України отримав у 2005 році сертифікат відповідності ISO 9001:2000 (менеджмент якості) за підсумками міжнародного аудиту, який проводила компанія TNO CERTIFICATION B.V. (Нідерланди).

У 2007 році за підсумками міжнародного аудиту, який проводив сертифікаційний орган MOODY INTERNATIONAL (Великобританія), Черкаський «Азот» отримав сертифікати відповідності ISO 14001 (екологічний менеджмент) та OHSAS 18001 (міжнародний стандарт, що встановлює вимоги до гігієни та охорони праці), на базі якого у 2018 році було прийнято нині чинний стандарт ІSО 45001 (системи управління охороною здоров’я та безпекою праці).