Четвертокурсники факультету гуманітарних технологій Черкаського державного технологічного університету Володимир Устименко, Владислав Курочка (спеціальність «Політична філософія») та Олександра Квятковська (спеціальність «Соціальне забезпечення») взяли участь у V Ювілейній Програмі Лідерства, яку організувала громадська організація Українські Студенти за Свободу 20-24 серпня на березі Київського моря.

Про це розповідає пресслужба навчального закладу, передає ChesnoNews.

За словами організаторів, ювілейна Програма Лідерства стала наймасштабнішим заходом за всю історію існування ГО Українські Студенти за Свободу, адже для участі у події надійшло понад 1000 заявок.

Загалом, у V Програмі Лідерства взяли участь 250 людей, з-поміж яких було 70 менторів та 180 нових активістів. Вперше організатори запросили до участі студентів з усіх областей України, а також представників Республіки Білорусь та Молдови, які поділилися з нами своїм досвідом змінотворства.

— Ця Програма була справжнім челенджем для нас, реальним викликом, який ми з гордістю прийняли! Вперше ми протестували формат наметового містечка та лекцій просто неба. Протягом п’яти днів учасники мали змогу поринути у шалену атмосферу нетворкінгу, навчання та життя на природі. Всі отримали персонального ментора — людину, яка протягом року буде допомагати їм досягати своїх цілей та організовувати проєкти, — зазначають організатори.

Упродовж події учасники знайомилися з крутими спікерами та відвідували лекції за інтересами: освітня частина розпочалася з промови виконавчого віце-президента Atlas Network Тома Палмера, Ігор Козловський говорив про феномен Гідності та Свободи в Україні, Артур Переверзієв знайомив слухачів із основами об’єктивізму, Андрій Ілларіонов розповідав про розмір держави і економічне зростання, Ярослав Романчук аналізував економічні процеси в Україні, Наталія Мельник — свободу в політичній науці. Також на зустріч з активістами завітав генерал ЗСУ та перший заступник Командувача Сил спеціальних операцій ЗС України Сергій Кривонос з мотиваційним виступом про те, чому молодь має брати на себе відповідальність за майбутнє. Окрім лекцій, на головній сцені відбулася також панельна дискусія «Бізнес в Україні» з народним депутатом України Мар’яном Заблоцьким, засновником Нової Пошти Володимиром Поперешнюком та менеджером з питань фіскального регулювання Philip Morris Ukraine Михайлом Поляковим.

— Ми пишаємося тим, що тепер організація Українські Студенти за Свободу має потужні осередки в усіх регіонах України! Попереду ще багато нових досягнень та нескорених вершин, на яких ми твердо стоятимемо нашою великою дружньою сім’єю. Будемо разом розбудовувати організацію, втілювати нові ідеї у життя і спільно творити зміни в Україні! — наголошують організатори Програми Лідерства.