Низький рівень харчової культури українців обумовлений низкою факторів, серед яких – негативний вплив недобросовісної конкуренції, що панує на ринку.

Про це заявила директорка департаменту технології, якості та безпечності харчових продуктів МХП Олена Косюк під час національного діалогу «Трансформація продовольчих систем: український контекст», передає ChesnoNews з посиланням на  Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Під час заходу обговорювали тему «Роль збалансованого харчування в сучасній продовольчій системі України».

«Ми постійно бачимо ситуацію, коли 7 із 10 виробників відверто вводять в оману споживача недостовірною інформацією в маркуванні, приховуючи справжній «нездоровий» вміст продуктів. В результаті, споживач перебуває в ілюзії, що подібними методами грішать усі без виключення виробники. Це викликає тотальну недовіру до національних виробників. Працювати в такому репутаційному фоні та доводити споживачу, що конкретний виробник працює чесно, виконуючи усі встановлені в країні норми до харчових продуктів, вкрай важко», – сказала Олена Косюк.