У першу неділю вересня в Україні відзначається День підприємця.

Про це розповідає Сектор інформаційної роботи ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Підвищення довіри до служби зайнятості, створення довгострокових відносин з роботодавцями, здатність задовольнити їх актуальні потреби – завдання над якими щоденно працюють фахівці Черкаської обласної служби зайнятості.

Також відомо, що служба допомагає безробітним у відкритті власної справи. Достатньо мати бажання, цікаву ідею та завзяття для того, щоб отримати стартову суму на реалізацію власної бізнес ідеї.

Так, починаючи з 2001 року майже 14 тисяч безробітних скористались такою можливістю, щоб спробувати свої сили в бізнесі.

Кожна життєва історія та бізнес-план, який був розроблений амбітними безробітними, по-своєму унікальний. Сфери діяльності, які обирали підприємці-початківці для реалізації власних бізнес-ініціатив досить різноманітні. Серед них: юридична практика, інформаційні послуги, торгівля продуктами харчування, комп’ютерним устаткуванням, фармацевтичними товарами, розведення свійських тварин, бухгалтерський облік, виробництво верхнього одягу, надання перукарських послуг, проведення електромонтажних робіт, стоматологічна практика, лісопильне виробництво, туризм, освітні послуги, розведення акваріумних рибок тощо.

Це люди, які: будують, шиють, виробляють, продають, вчать, лікують, розважають тощо. Кожен робить свій внесок у розвиток економіки регіону та створюють нові робочі місця.

Слід відмітити, що в нинішніх умовах нелегко втримати свою справу «на плаву» і витримати всі перешкоди і кризи сьогодення. Це розуміє кожен учасник ринку праці, тому лише наполегливі і цілеспрямовані йдуть вперед, не зважаючи на всі труднощі, і досягають своєї мети.

Звичайно, що карантинні обмеження продиктували необхідність скорочення видатків на одноразово виплату допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності. Тим не менш, у цьому році на Черкащині з’явилося ще 4 завзятих підприємця, які знають, як це бути безробітним і як важливо у цей період знаходити внутрішні ресурси і рухатись до цілі.

Партнерами-роботодавцями Черкаської обласної служби зайнятості є понад 35 тисяч роботодавців регіону.

Примітно, що серед надійних партнерів Черкаської обласної служби зайнятості є підприємці, які колись були безробітними і тепер укомплектовують штат новими працівниками.

Приміром, ватутінські підприємці, які відкрили власну справу за сприяння служби зайнятості та знайшли свою нішу в сферах будівництва та обслуговування автотранспортних засобів, взяли на роботу 6 безробітних.

У творчій команді підприємниці зі Звенигородщини, яка успішно веде бізнес у сфері рекламних послуг, почали працювати двоє безробітних осіб.

Корсунські підприємці, які з вдячністю згадують про підтримку, яку свого часу, отримали в службі зайнятості, працевлаштували 5 безробітних громадян. Тепер вони працівники підприємств, які займаються лісопильним та стругальним виробництвом, виготовляють меблі для офісів і підприємств торгівлі, ремонтують автотранспортні засоби.

Смілянська підприємниця Ірина Якубовська за сприяння міськрайонного центру зайнятості знайшла для свого бізнесу у сфері вантажного автомобільного транспорту 2 кваліфікованих працівників.

Бізнес-вумен з Тального розпочала розвиток власного бізнесу у сфері послуг мобільного харчування, взявши на роботу досвідченого кухаря.

Колишні безробітні з Чигиринщини, які стали успішними підприємцями у сферах роздрібної торгівлі та громадського харчування, також знайшли працівників за сприяння районної служби зайнятості.

Колектив обласної служби зайнятості приєднується до привітань з нагоди Дня підприємця та дякує кожному за плідну співпрацю.