Традиційно, у першу неділю вересня в Україні відзначався День підприємця. А ми продовжуємо знайомити вас з партнерами обласної служби зайнятості, які є успішними підприємцями та відповідальними роботодавцями.

Про це інформує Смілянський міськрайонний центр зайнятості, передає ChesnoNews.

Успішна підприємницька діяльність передбачає постійне навчання, розвиток, цілеспрямованість та відповідальність за своїх працівників.

Одними із таких підприємців є родина Пошиваників, які ведуть підприємницьку діяльність на ринку праці Смілянщини ще з 1999 року. Члени родини є приватними підприємцями, засновниками та керівниками ряду малих підприємств.

Основний вид їх діяльності – виконання електромонтажних робіт різних видів складності. Від проєкту до здачі об’єкту в експлуатацію з подальшим технічним обслуговуванням, а також проєктування зовнішніх та внутрішніх електромереж. У торгівельній мережі міста Сміли працює єдиний спеціалізований магазин електротоварів промислового та побутового призначення «Світ електрики».

Разом до успіху підприємцям допомагає йти досвідчена команда професіоналів, яка формувалася за сприяння місцевої служби зайнятості.

Підприємниця Галина Пошиваник відзначає: «Вважаю, що служба зайнятості – надійний партнер для підприємців. Спостерігаю, як вона постійно розвивається, а разом з тим створюються нові робочі місця. Особисто для нас, це не тільки допомога в підборі працівників та можливість організації ярмарків вакансій, а й проведення стажування на робочому місці, надання компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску за працевлаштованих безробітних в пріоритетних галузях економіки. А в непростих карантинних умовах значною підтримкою була виплата допомоги по частковому безробіттю, що дозволило зберегти робочі місця та подбати про працівників».

За понад 10 років співпраці зі Смілянським міськрайонним центром зайнятості до підприємців Пошиваників працевлаштовані 28 безробітних на посади: продавець-консультант, бухгалтер, менеджер з постачання, інженер-енергетик та економіст. Вісім безробітних пройшли стажування на виробництві, а за працевлаштування 1 безробітного квотної категорії на нове робоче місце, роботодавець отримав компенсацію витрат у розмірі єдиного внеску. Для збереження робочих місць, в період карантинних обмежень, підприємець Василь Пошиваник отримав допомогу по частковому безробіттю для виплати 3 найманим працівникам, а також допомогу, яка передбачалася підприємцям за втрату частини доходу під час скорочення діяльності.

День підприємця Галина Пошиваник асоціює зі службою зайнятості. Адже багатьом досягнення в підприємницькій діяльності завдячує невтомній праці фахівців центру зайнятості.

«Цього дня ми вітаємо всіх підприємців Смілянщини — енергійних, ініціативних людей, які зуміли організувати і успішно розвинути свою справу. Людей, які не тільки забезпечили роботою себе, але й інших, створивши нові робочі місця, втіливши в життя свої плани та мрії. Варто відзначити, що співпраця центру зайнятості і підприємців відіграє важливу роль в їх успішній діяльності. Ми завжди відкриті, як для роботодавців, так і для тих, хто потребує сприяння працевлаштуванню та готові до спільних дій ї плідної співпраці», – відзначила директорка Смілянського міськрайонного центру зайнятості Тетяна Сумська.