У рамках співпраці та з метою  розширення можливостей незайнятих громадян щодо подолання професійних, особистісних та інших життєвих перешкод, фахівці Катеринопільської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості, Центру надання соціальних послуг Катеринопільської селищної ради та Катеринопільського бюро безоплатної правової допомоги організували спільний захід для зареєстрованих безробітних на базі Центру інтелектуального та творчого розвитку «Крок назустріч».

Про це інформує Катеринопільська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Начальниця відділу надання соціальних послуг Анна Жоломко провела  екскурсію для гостей та розповіла про мету створення Центру, його завдання, технічне оснащення і основні напрямки роботи, а також про послуги, які надаються відвідувачам. Анна Жоломко зазначила, що: «Основна увага роботи Центру приділяється, насамперед, громадянам, які потрапили у складні життєві обставини. До них відносяться: особи з інвалідністю, безробітні, особи пенсійного віку, члени малозабезпечених сімей та ін. Наразі Центр має змогу навчати охочих за програмами «Комп’ютерна грамотність» та «Швацька справа». У перспективі впровадження курсів з в’язання  та вишивання. У Центрі передбачено і надання психологічної допомоги для зазначених категорій населення».

Головна спеціалістка Катеринопільського бюро безоплатної правової допомоги Антоніна Воскобійник ознайомила учасників заходу з діяльністю  та послугами бюро та надала іміджеву продукцію з детальним описом послуг.

У свою чергу, провідний фахівець з профорієнтації Олександр Палубінський відмітив, що: «У сучасних умовах використання будь-яких можливостей саморозвитку є вимогою часу. Адже той, хто постійно працює над собою,  досягає успіху в будь-яких сферах життєдіяльності. А створення Центру інтелектуального та творчого розвитку «Крок назустріч»  допомагає у цьому».

Вісім безробітних, серед яких були і люди з інвалідністю, з цікавістю розпитували  організаторів щодо умов, строків та порядку проходження навчання. На всі питання безробітні отримали вичерпні фахові консультації.