До нового навчального року у Червонослобідській громаді оновили всі школи.

– Було бажання акумулювати максимальну кількість коштів на школи та садочки саме в літній період, адже в осінньо-зимовий період значну їх частину доведеться витрачати на енергоносії. Загалом 66% місцевого бюджету громади спрямовуються саме на навчально-освітні заклади, це і дозволяє робити капітальні ремонти,  – зазначив  голова громади Олександр Литвиненко,  – Звісно ж, провести водночас стільки робіт за рахунок бюджету стало можливим  за підтримки ініціатив  щодо перетворень та оновлення наших освітянських закладів з боку депутатського корпусу. Напередодні нового навчального року, ми перевірили стан готовності усіх шкіл громади. Основну увагу було зосереджено на проведених ремонтних роботах, станах профільних навчальних кабінетів, спортзалів, майстерень, учительських кімнат, бібліотек, медичних пунктів,  шкільних їдалень, туалетних кімнат. Було оцінено дизайн кабінетів та шкіл у цілому, наявність комп’ютерної техніки, облаштування прилеглих територій, перевірено стан протипожежної безпеки (наявність вогнегасників та схем шляхів евакуації, оснащення протипожежних щитів). У цілому, стан навчальних закладів прийнятний.

Хоча подекуди ремонти ще тривають. Зокрема, у  Червонослобідському ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 на завершальному етапі перебуває ремонт їдальні. Завершується ремонт роздягалень та фойє у Червонослобідському ЗЗСО І-ІІІ ст. №2.У Вергунівському ЗЗСО І-ІІІ ст. повністю оновлюється харчоблок, уже відремонтовано дах, обладнано лінгафонний кабінет, де встановлено проектор, інтерактивну дошку, ноутбуки та навушники. У  Нечаївському ЗЗСО І-ІІ ст. оновили шкільну їдальню  та капітально відремонтували коридор, придбали нові комп’ютери. Хутірський ЗЗСО І-ІІІ ст. порадує школярів оновленою їдальнею та спортивним залом, тут обладнано новий комп’ютерний клас, завершено ремонт даху, який оброблено протипожежною сумішшю.

Для довідки: У п’яти школах Червонослобідської територіальної громади навчаються майже півтори тисячі школярів, 155 з них вперше сіли за шкільні парти цього року.

Оксана Савіцька