Послуги служби зайнятості стають ще доступнішими. Якщо ви плануєте свій професійний шлях або не можете визначитися з вибором професії, у нагоді стане онлайн-платформа державної служби зайнятості з Професійної орієнтації та розвитку кар’єри.

Про це інформує Маньківська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Створена вона з метою безкоштовного надання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі, тобто без відвідування центру зайнятості. Скористатися нею може кожен, у кого є потреба у виборі або зміні професії, виборі майбутнього напряму професійного навчання, визначенні схильності до підприємницької діяльності, оцінці власних здібностей та навичок.

Запропоновані тести допоможуть визначити: швидкість мислення, аналітичні здібності, здатність до логічного мислення та командної роботи, лідерські та управлінські якості, стресостійкість та адаптивність, а також підходящу сферу зайнятості, наявність комунікативних та організаторських здібностей, здатність до підприємницької діяльності тощо. А за бажанням можна звернутися за додатковою консультацією до служби зайнятості.

Так, нещодавно до Маньківської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості звернувся юнак з проханням допомогти з вибором майбутньої професії.

Фахівці з профорієнтації надали хлопцю інформаційну підтримку та запропонували пройти тестування.

Після профдіагностики підліткок отримав змістовну інформацію та роз’яснення щодо висновків тестування.

Юнак дослухався до порад фахівців та на початку вересня вступив до Київського ЗВО за тим напрямком, який було виявлено в тестуванні, як найбільш підходящий.

Профорієнтаційна робота фахівців має неабияке значення для підростаючого покоління. Підтвердженням цього є безліч вдячних школярів, які свого часу отримали підтримку в не легкому виборі майбутньої професії.

Фахівці Маньківської районної філії продовжують активно працювати у цьому напрямку роботи. У цьому році вже понад 94 особи успішно пройшли профорієнтаційні тестування та отримали консультаційні послуги.