Нещодавно заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Канівської міськрайонної служби зайнятості Наталія Олексієнко-Луговська побувала з робочим візитом у Ліплявській територіальній громаді. Виїзний захід проведено у співпраці з головним спеціалістом Канівського відділу обслуговування громадян Пенсійного фонду України у Черкаській області Мирославою Штепа-Саврас.

Про це інформує Канівська міськрайонна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

У ході спілкування надані роз’яснення з питань законодавства про зайнятість, індивідуальні консультації жителям села Ліпляве щодо: ситуації на місцевому ринку праці, умов реєстрації в службі зайнятості та порядку призначення допомоги по безробіттю. Поінформовано по наявність актуальних і перспективних вакансій та проаналізовано можливості працевлаштування.

Наталія Олексієнко-Луговська презентувала послуги служби зайнятості для роботодавців та населення. Окремо наголосила на можливостях отримання послуг за допомогою електронних сервісів державної служби зайнятості. Адже служба зайнятості пропонує одну з найбільших баз вакансій по всій Україні, які щодня оновлюються онлайн.

З метою запобігання використанню незадекларованої праці, 3 місцевих роботодавців поінформовано щодо закінчення інформаційно-роз’яснювальної роботи і початку інспекційної кампанії з питань виявлення неоформлених трудових відносин з найманими працівниками.

Подібні робочі візити служби зайнятості триватимуть і надалі. Вони забезпечують якісне надання послуг усім учасникам ринку праці та допомагають в працевлаштуванні незайнятого населення, особливо сільських жителів.