У рамках співпраці з Медведівською територіальною громадою відбувся виїзний захід Чигиринської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості, що передбачав робочу зустріч директорки Світлани Коршунової з головою Медведівської територіальної громади Андрієм Іванченком та проведення профорієнтаційного заходу для жителів громади.

Про це інформує Чигиринська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

У ході робочої зустрічі напрацьовані орієнтири забезпечення зайнятістю жителів громади до кінця 2021 року та перспективи до кінця поточного року.

Завдяки плідній співпраці з початку 2021 року працевлаштовані 42 жителів громади, зокрема 7 осіб отримали роботу після проходження професійного навчання. Завдяки організації оплачуваних громадських робіт, тимчасовою зайнятістю забезпечені 8 безробітних. Найбільше вакансій надійшло від місцевих ТОВ «Головківське 3» та Філія «Кам’янка» ТОВ СП «НІБУЛОН».

«Зайнятість жителів громади – одне з актуальних питань сьогодення, а без співпраці всіх зацікавлених сторін, досягти результату досить важко», – зазначив сільський голова Медведівської ТГ.

Мета виїзного заходу до територіальної громади – інформування жителів щодо послуг та можливостей служби зайнятості; надання інформації стосовно законодавства, ринку праці регіону; можливостей працевлаштування; професійного навчання за кошти та за направленням служби зайнятості; відкриття власної справи тощо.

Питання, які виникали у тимчасово безробітних жителів села Медведівка, свідчили про зацікавленість в питаннях пошуку роботи та можливостей служби  зайнятості для пришвидшення працевлаштування. Разом з тим, обговорювалися питання нелегальної зайнятості та можливості працевлаштування за межами села. Особливо активно обговорювалось питання самозайнятості в сфері зеленого туризму, адже на території Медведівської громади знаходиться славнозвісний Холодний Яр.

«Станом на 1 вересня 2021 року кількість безробітних Медведівської територіальної громади, які користувалися послугами Чигиринської районної служби зайнятості, становила 65 осіб. Їх об’єднує одне – бажання знайти гідну роботу, а головне завдання державної служби зайнятості – всебічно сприяти їх прагненням працевлаштуватись», – зазначила Світлана Коршунова, підбиваючи підсумки виїзного заходу до Медведівської територіальної громади.