24 вересня до Золотоніського районного відділу поліції надійшла заява від місцевого мешканця. Чоловік повідомив про те, що Центральна виборча комісія на засіданні ухвалила рішення щодо реєстрації на вибори одного з кандидатів, який є повним тезкою із заявником. Також він повідомив, що зареєстрований ЦВК чоловік змінив свої анкетні дані за тиждень до подачі документів, чим перешкоджає йому балотуватися на рівних засадах, вводячи в оману виборців.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Слідчим відділом Золотоніського районного відділу поліції розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 3 статті 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють обставини  події.

Як відомо, 24 вересня ЦВК зареєструвала кандидатом в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 197 на проміжних виборах до парламенту повного тезку Золотоніського міського голови і кандидата від владної партії Віталія Войцехівського. Примітно, що своє нове ім’я “двійник” отримав лише за десять днів до реєстрації.