Задекларована праця потрібна не лише працівникам, а й роботодавцям. У чому переваги офіційної зайнятості – пояснюють фахівці Пенсійного фонду та Держпраці Черкаської області.

Укладаючи трудові договори з працівниками, ви як страхувальники отримуєте безліч переваг: імідж соціально відповідальної компанії чи підприємця, можливість залучати інвестиції та кращих фахівців, виходити на нові ринки та чесно конкурувати за якістю послуг і ціною.

Залучення кваліфікованих фахівців

Люди – найцінніший капітал вашого бізнесу. Працюючи відкрито, зможете проводити конкурси на вакансії. Офіційне працевлаштування, комфортні умови праці, соціальні гарантії, нормований робочий день, навчання та кар’єрний ріст – ці переваги допоможуть залучити та втримати досвідчених фахівців.

Доступ до нових ринків

Якщо ви працюєте відкрито та дотримуєтеся вимог законодавства, можете вийти на нові ринки країн ЄС, Канади і ще кількох десятків країн, із якими Україна уклала угоди про вільну торгівлю.

Можливість залучати інвестиції

Прозорі та законослухняні бізнеси мають більше можливостей отримати кредити для розширення справи, знайти українських й іноземних партнерів і вийти на фондові біржі.

Імідж соціально відповідального бізнесу

Соціальна відповідальність – запорука високої репутації. Опитування свідчать, що споживачі готові платити більше за товари та послуги бізнесу, який опікується соціальними проблемами, працює чесно та відкрито, надає гарантійне обслуговування.

Крім того, офіційно оформлюючи своїх працівників, ви та ваші працівники можете розраховувати на підтримку держави на період запровадження карантинних обмежень у зв’язку з пандемією COVID-19.