06 жовтня о 18:00 в кінотеатрі «Україна» відбудеться спеціальний показ фільму «Казка про Коника» за участі режисерів фільму Уляни Осовської та Дениса Страшного.

Про це повідомляє ChesnoNews.

«Казка про Коника»  – перший документально-анімаційний фільм про війну для сімейного перегляду.

Стрічка розкриває філософію життя найвідомішого українця в Естонії – керівника Центру української культури в Таллінні, монаха в миру та художника Анатолія Лютюка, який протягом багатьох років дотримується обітниці знаходити в кожному дні щось добре. З 2014 року Анатолій з гуманітарною допомогою їздить на Донбас та разом із саморобним дерев’яним Коником збирає   добрі історії про тварин в умовах війни.

У день спеціального показу  черкасці матимуть можливість поспілкуватися з творцями стрічки. На четвертому Черкаському фестивалі короткометражних фільмів КіноШот у 2019 році фільм Уляни Осовської та Дениса Страшного «Дві Надії» захопив у полон кожного глядача, викликавши всю палітру емоцій та тривалі овації після показу.

Світова прем’єра фільму відбулася на найбільшому документальному шоукейсі Балтійського регіону DocPoint Tallinn. В Україні фільм був представлений на кінофестивалях: Docudays UA, Молодість, Kharkiv MeetDocs, а також в межах Х Книжкового Арсеналу.

Трейлер: