За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно іноземного громадянина, який  контрабандним шляхом ввіз в Україну наркотичні засоби в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 305, ч. 3 с. 307 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, в липні 2021 року обвинувачений помістив придбаний на території Федеративної Республіки Бразилія кокаїн загальною вагою близько 1 кг, який помістив до спеціально виготовленого тайника у валізі, та контрабандним шляхом ввіз наркотичний засіб в Україну, маючи намір заробити грошові кошти.

При заповненні митної декларації в міжнародному аеропорту «Бориспіль» фігурант злочину зазначив про відсутність на момент проходження митного контролю товарів, переміщення яких через державний кордон України обмежено або заборонено. Однак, за результатами проведення комплексу слідчих та процесуальних дій працівниками УСБУ в Черкаській області, за процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури, протиправні дії іноземця на території України припинено, а валізу з наркотичним засобом вилучено.

Наразі іноземець перебуває в умовах слідчого ізолятора, до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.