Професійне навчання безробітних є одним із актуальних інструментів зниження рівня безробіття та підвищення якості трудового потенціалу. Вибір напрямів організації професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних базується на вивченні поточної та перспективної потреби району у кваліфікованих працівниках.

Про це інформує Кам’янська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Незабаром розпочнеться опалюваний сезон і перед його початком оператори котелень і кочегари повинні пройти навчання та щорічну перевірку знань для отримання допуску до виконання відповідних робіт. Незважаючи на пандемію COVID-19, професійне навчання продовжується. Популярності набуває дистанційна форма навчання, що дає змогу підготувати працівників навіть у складних умовах.

Фахівці Кам’янської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості   провели ряд зустрічей з керівниками організацій і установ та зробили аналіз їх  потреб у операторах котелень і кочегарах. Після цього прийнято рішення про організацію дистанційного професійного навчання за напрямком  «Спеціальне навчання та повторна перевірка знань для операторів котелень та машиністів (кочегарів) котелень» на базі Рівненського ЦПТО ДСЗ для 40 безробітних.

Після тривалої підготовки розпочалось навчання для першої групи.

Після завершення курсу навчання кожен із слухачів повинен буде пройти перевірку знань. Кожен, хто успішно складе іспити, буде працевлаштований до місцевих роботодавців згідно укладених договорів.

«Вимога сьогодення – робити кроки у напрямку постійного навчання. Фахівці докладають максимум зусиль для організації професійного навчання, що сприяє забезпеченню безробітних гідною роботою, а роботодавців – кваліфікованими кадрами» – зазначила заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг  Тетяна Даниленко.