До Сонця наближається комета C / 2014 UN271, чий діаметр досягає 150 кілометрів. Вона настільки велика, що спочатку астрономи прийняли комету за карликову планету.

Про це пише Science Alert, передає ChesnoNews.

Комета, яка також носить назву Бернардінеллі-Бернштейна, рухається з зовнішньої Сонячної системи і наблизиться до Сонця не ближче, ніж орбіта Сатурна. Однак її розміри і відносна близькість дадуть рідкісну можливість вивчити первозданний об’єкт з Хмари Оорта і отримати нову інформацію про формування Сонячної системи.

“Ми маємо честь відкрити, можливо, найбільшу комету з коли-небудь бачених – або, принаймні, більшу, ніж будь-яка добре вивчена комета – і спіймали її досить рано, щоб люди могли спостерігати, як вона еволюціонує в міру того, як вона наближається і нагрівається”, – зазначив співавтор дослідження і астроном Гері Бернштейн з Пенсільванського університету.

Свій черговий перигелій комета пройде на початку 2031 року опинившись на відстані 10,97 астрономічної одиниці від Сонця. Попередній перигелій на відстані близько 18 астрономічних одиниць від Сонця вона минула 3,5 мільйона років тому.