Стан сучасного ринку праці певною мірою характеризується невідповідністю кадрових потреб роботодавців професіональним можливостям осіб, які вже працюють, або претендують на заміщення вакантних посад. Саме тому служба зайнятості використовує заходи активної підтримки безробітних, зокрема, підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці шляхом організації професійного навчання. Головна мета – набуття та удосконалення професійних знань, умінь та навичок пошукачів роботи, відповідно до їх покликання і здібностей, що забезпечить фаховий рівень професійної кваліфікації.

Про це інформує Шполянська районна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Так, у зв’язку з початком опалювального сезону, за сприяння Шполянської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості під замовлення Шполянської міської ради ОТГ, Лип’янської ОТГ, КНП «Шполянський ЦПМСД», КНП «Лікарня ім. братів Коломійченків» Шполянської міської ради ОТГ на базі Городищенського навчального пункту ДПТНЗ Черкаського навчального центру Міністерства аграрної політики та продовольства України, організовано підвищення кваліфікації 12 безробітних громадян за професіями оператора котельні і машиніста (кочегара) котельні та перепідготовку для 6 безробітних за професією машиніста (кочегара) котельні.

До цього, слухачі мали досвід роботи за різними професіями, серед яких: тракторист, водій автотранспортних засобів, машиніст дорожньо-будівельних машин, штурман, токар та ін.  Об’єднало їх одне бажання – отримати конкурентоспроможну професію на місцевому ринку праці та залишатися затребуваними у своїй сфері. Адже роботодавці віддають перевагу тим працівникам, які підвищили кваліфікацію, отримали допуск до виконання робіт з підвищеною небезпекою та мають відповідну освіту.

Після перепідготовки, безробітні отримали свідоцтва про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації машиніст (кочегар) котельні. А після підвищення кваліфікації, їм видали посвідчення та допуски. Кожен, хто пройшов професійне навчання, буде працевлаштований в лікувальних і освітніх закладах територіальної громади.

«Підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних на замовлення роботодавців за актуальними на ринку праці професіями, залишається пріоритетним напрямом діяльності Шполянської районної філії. Роботодавці завжди задоволені якістю навчання та висловлюють вдячність за ефективну співпрацю щодо професійного навчання майбутніх працівників», – коментує директор районної філії Ігор Мусюра.