Нещодавно до Чорнобаївської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості завітали веселі, дружні та креативні учні 9-го класу селищної гімназії разом зі своїм класним керівником Вірою Копицею.

Про це інформує пресслужба установи, передає ChesnoNews.

Дев’ятикласники із задоволенням взяли участь у профорієнтаційному інтерактивному заході, з символічною для юного покоління назвою «ХОЧУ-МОЖУ-БУДУ».

Під час заходу учні пройшли тестування, яке допомогло визначити головні критерії вибору професії та найцікавіші сфери діяльності в майбутньому Пазом з профорієнтатором виконали вправи «Що мені подобається?», «Чого я прагну?», «Ким я хочу бути?».

Школярі детально ознайомилися з ключовими навичками, які будуть затребувані роботодавцями в майбутньому та проаналізували особисті SOFT SKILLS. Кожен мав змогу ознайомитися з інформаційними матеріалами про професію, яка припала до душі.

Варто відмітити, що дев’ятикласники, зокрема, цікавилися такими професіями, як: інженер-технолог, лікар сімейної медицини, спеціаліст IT-сфери, психолог, військовослужбовець, юрист тощо.

«Для визначення майбутньої професійної діяльності, учень має передусім дослухатися до себе та дати відповідь на питання «Що я хочу?» – це і буде мотивацією для здобуття нових знань та навичок, вибору навчального закладу та професійної діяльності, успішного працевлаштування в майбутньому. На перший погляд просте питання, однак потребує глибокого пізнання себе», – зазначає завідувачка сектору профорієнтації Ольга Ведмідь.

Наприкінці заходу учні отримали «Навігатор вибору професії», щоб продовжити знайомство з собою та оцінити свої сильні сторони, зокрема, за допомогою онлайн Платформи з профорієнтації та розвитку кар’єри Державної служби зайнятості.