На Черкащині визначили кращого спортсмена вересня 2021 року. Ним став гімнаст Ілля Ковтун, який вдало та результативно виступив на світових змаганнях минулого місяця, де здобув три нагороди. Представники експертної комісії при відділенні НОК України в Черкаській області одностайно підтримали кандидатуру Іллі.

Про це інформує пресслужба відділення НОК України у Черкаській області, передає ChesnoNews.

На звання кращого у вересні претендували також стрільці Сергій Куліш, Дмитро Омельяненко та Олексій Культенко.

Олімпійський осередок відзначить за перемогу кращого спортсмена місяця Іллю Ковтуна та його тренера Ірину Надюк грамотою та грошовою премією.

Майстер спорту України міжнародного класу Ілля Ковтун взяв участь у Кубку світу з гімнастики спортивної, що відбувся 10-12 вересня в місті Мерсін (Туреччина). На змаганнях спортсмен виборов три нагороди. Ілля став кращим на брусах, а на вільних вправах та коні-махи здобув срібні нагороди. Тож його загальний результат – 5000 очок.

Заслужений майстер спорту України Сергій Куліш взяв участь у Відкритому чемпіонаті України з олімпійських вправ імені ЗТУ А.П. Кукси зі стрільби кульової, що 6-11 вересня приймала Вінниця. Спортсмен встановив національний рекорд: у кваліфікації стрільби з гвинтівки з трьох положень на 50 м – 1190 очок, а також здобув чотири нагороди. Сергій здобув два особистих «золота» – переміг у вправі МГ-6: довільна гвинтівка, 50 м, 3х40 пострілів та у вправі ГП-6: пневматична гвинтівка, 10 м, 60 пострілів. Також у складі команди він здобув перше місце у вправі МГ-6 та третє місце у вправі ГП-6. Результат Сергія Куліша – 925 очок.

Майстер спорту України міжнародного класу Дмитро Омельяненко також став учасником Відкритого чемпіонату України з олімпійських вправ імені ЗТУ А.П. Кукси зі стрільби кульової у Вінниці. Дмитро здобув три медалі. Він у складі команди здобув перше місце у вправі МГ-6, бронзову нагороду – у вправі ГП-6, а також здобув срібло за виконання вправи ГП-мікст. Його результат – 525 очок.

Кандидат у майстри спорту України Олексій Культенко також змагався на Відкритому чемпіонаті України з олімпійських вправ імені ЗТУ А.П. Кукси зі стрільби кульової. У його скарбниці – дві командні нагороди. він здобув перше місце у вправі МГ-6 та третє місце у вправі ГП-6. Олексій набрав 250 очок.