У рамках співпраці з Бобрицькою територіальною громадою, директорка Канівської міськрайонної служби зайнятості Надія Коломієць та фахівець з профорієнтації Лариса Тулумбасова провели робочу зустріч із старостою Грищинецького старостинського округу Надією Возною та організували профорієнтаційні заходи.

Про це інформує Канівська міськрайонна філія ОЦЗ, передає ChesnoNews.

Мета заходів – інформування населення про послуги служби зайнятості, стан місцевого ринку праці та вивчення потреб місцевих жителів і роботодавців.

Під час зустрічі Надія Коломієць розповіла про сучасні технології, які використовуються в роботі служби зайнятості, зокрема про: впровадження сервісу «електронної реєстрації» безробітних, тестування в режимі онлайн з питань вибору професії, та можливості створення «електронного кабінету» роботодавця. Всі ці сервіси допомагають співпрацювати з службою зайнятості дистанційно.

Під час розмови керівники обговорили перспективи створення нових робочих місць, працевлаштування населення громади та укомплектування вакансій роботодавців, можливості професійного навчання громадян, зокрема в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Значна увага була зосереджена на аспектах організації громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Під час проведення профорієнтаційного заходу для учнівської молоді Лариса Тулумбасова обговорила питання професійного самовизначення сучасної молоді, умови успішного вибору професії, звернула увагу на актуальні професії ринку праці України. Також учні дізналися про можливість проходження профдіагностичного онлайн тестування на платформі державної служби зайнятості «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа».