ЦВК скасувала реєстрацію кандидата Віктора Шевченка, який подавав документи під іменем Віталій Войцехівський (як повний тезка одного з фаворитів виборчих перегонів – міського голови Золотоноші і кандидата від владної партії).

Відповідне рішення ухвалено 12 жовтня під час засідання Комісії. За словами члена ЦВК Сергія Постівого, підставою для скасування реєстрації кандидата стало подання ним 12 жовтня заяви про відмову від балотування.

Нагадаємо, відповідно до відомостей, поданих до ЦВК під час подачі документів на реєстрацію, Віталій Олександрович Войцехівський змінив своє ім’я та прізвище 14 вересня (до зміни – Віктор Олександрович Шевченко). Документи на реєстрацію до комісії були подані 20 вересня, тобто ім’я та прізвище було змінене за 6 днів до подачі.

Одразу після реєстрації кандидата-самовисуванця поліція Черкаської області відкрила кримінальне провадження щодо ймовірного перешкоджання здійсненню виборчого права, за заявою від місцевого мешканця. Зазначимо, що 10 вересня ЦВК зареєструвала кандидатом міського голову Золотоноші Віталія Войцехівського, висуванця партії “Слуга народу”.

6 жовтня Центральна виборча комісія прийняла рішення про зміни до постанови про реєстрацію кандидата-самовисуванця в окрузі № 197 Віталія Олександровича Войцехівського на виконання ухвали рішення Окружного адміністративного суду Києва. Суд скасував зміну імені та прізвища кандидата напередодні реєстрації. І заборонив Центральній виборчій комісії використовувати змінені дані Шевченка, зокрема на інформаційному плакаті, у виборчому бюлетені та на сайті ЦВК.

Про кандидата Шевченка було відомо, що він – голова громадської спілки «Золотинізька Громадська Міська Рада», проживає в місті Києві, народився 15 квiтня 1972 року, освіта середня спеціальна, безпартійний, балотується шляхом самовисування. Кандидат не має політичного досвіду. Декларація в ЦВК подана від імені Шевченка Віктора Олександровича без жодних відомостей про місце роботи, майно, доходи чи власність.