Міністерство охорони здоров’я України планує ще двічі розширювати перелік професій, працівники яких мають обов’язково вакцинуватися від Covid-19.

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив очільник МОЗ Віктор Ляшко, передає ChesnoNews.

«МОЗ, на виконання закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», визначив перелік професій, для яких вакцинація обов’язкова. Ми будемо розширювати цей перелік. І вже зараз запустили зміни, які говорять про те, що до переліку обов’язкових внесуться професії працівників державних установ, організацій, підприємств критично важливих сфер для економіки нашої країни, а також соціальні працівники та поштарі. Наступна хвиля – будемо розглядати питання органів місцевого самоврядування, комунальні підприємства, комунальні установи», – сказав Ляшко.

За словами міністра, перший документ вже зареєстрований, щодо другого – «зроблені зміни, треба пройти погодження з іншими центральними органами виконавчої влади».

«Я думаю, тиждень – 10 днів – і документ повинен бути. Це максимум. Має бути знову ж таки зареєстрований у Мін’юсті та опублікований в офіційному віснику», – додав голова МОЗ.